Isten kegyelméből…

A hét elején olajcsöpögést vettem észre az autó alatti betonplaccon. Felhívtam az autószerelőt, aki kéthetes szabadságát töltötte. Ennek ellenére két perc múlva visszahívott, hogy éppen a műhelyben van, és ha rögtön oda tudok menni, akkor megnézi a problémát. A hibát 20 perc alatt el is hárította, és semmit sem fogadott el a rendkívüli segítségéért.

*

Vasárnap reggel a megszokott módon autóval mentem a templomba. Istentisztelet után indultam volna haza, de hiába fordítottam el az indítókulcsot, mert a motor nem bőgött fel, csak gyenge erőlködő hangok érkeztek a motorház felől. Nagyon valószínű volt, hogy az akkumulátor adta meg magát minden előjel nélkül.

De már ott is termett a segítség: a szomszédos templom istentiszteletére érkező ismeretlen fiatalember érdeklődött, hogy segíthet-e. Majd gyorsan hívott még maga mellé három gyülekezeti tagot, akikkel betolták az autót, amivel így hazajutottam.

Az akkumulátort másnap reggelig töltöttem, de ez nem segített rajta. Indításkor még annyi erőt sem mutatott, mint előző nap. De ismét segítség érkezett: egy kedves lelki testvérem vállalta, hogy megoldja a problémát. Ő beindította az autót, és elvitte az akkumulátor-szervízbe. Ott megállapították, hogy csoda, hogy eddig ilyen megbízhatóan működött ez az áramforrás, ugyanis már 9 éves. Végül új akkumulátor került az autóba.

*

Mindez egy héttel azelőtt történt, hogy az országot átszelve, egy ifjúsági táborba indultam. Hála az Úrnak, hogy ezekkel a problémákkal nem útközben vagy a táborozás idején kellett szembesülnöm, bár hiszem, hogy Isten oda is kirendelt volna segítőkész testvéreket és jóindulatú szakembereket!

Ez az eset újra megerősített abban, hogy Isten látja és kezeli az előttünk még rejtett dolgokat is. Az én helyzetemben azzal segített, hogy az otthoni környezetben és alkalmas időben hozta elő a problémákat, amikor azokat könnyebb volt orvosolni, és mindig kirendelte számomra a segítőket is.

„Ügyelsz járásomra és fekvésemre, minden utamat jól ismered. Amikor még nyelvemen sincs a szó, immár egészen érted azt, Uram! Elöl és hátul körülzártál engem, és fölöttem tartod kezedet. Csodálatos előttem e tudás, magasságos, nem érthetem.” (Zsoltárok 139,3-6)