Beszámoló Mátraházán tartott csendeshétről

Ebben az évben, a koronavírus járvány miatt, néhány tervezett lelki program, konferencia elmaradt. Isten azonban biztatást és bátorítást adott arra, hogy az október 5-9-e közötti időszakban tartsuk meg a mátraházai hitmélyítő konferenciát.

Különleges szabályokkal készültünk, s nem tudtuk, miként tudjuk majd azt betartani a közel hatvan jelentkezővel. Végül negyven bátor résztvevő érkezett az ország különböző településeiről: vágyakozva Isten Igéjére és az egymással való közösségre.

A konferenciának feszített programja volt. A koradélelőtti igehirdetés az Efézusi levél 1. részét bontotta ki, az ezt követő szünet után Isten Igéjét és annak hatalmas, mindent átható munkáját mutatta be az előadó. A délutánokon az emberi nyomorúságokról és Isten megőrző munkájáról szólt az előadás, az esti áhítatokon Jézus példázataiból hangzott el egy-egy üzenet.

Az előadásokon, illetve a zárt terekben a védőmaszk használata, a fertőtlenítés, a szükséges mértékű távolságtartás segítségül volt a biztonságos egészségmegőrzésben.

Az üdülőben kiváló ellátást kaptunk, és a meteorológia nem túl bíztató előrejelzése ellenére Isten napsütéses időszakot ajándékozott számunkra.

Bár a megérkezést beárnyékolta az egyik gépkocsi balesete, de utasait az Úr megőrizte a komoly sérüléstől, s ez hálaadással töltött el bennünket.

Az Úr Jézus jelenlétében és az egymással való közösség áldásaiban, örvendezve tölthettük el az öt napot. Köszönjük Istennek ezt a csodálatos ajándékot!