30+-os program: Hajózás Visegrádig

Szeretettel hívunk benneteket következő kirándulásunkra augusztus 8-án, amely egy “hop on hop off” dunai hajózás lesz Szentendrétől – Visegrádig és vissza.

https://mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-kirandulohajok/dunakanyarkorjarat/?fbclid=IwAR2NfP8NTSZsVUZ5OvB6yz9NSmjgRLSgOnYB6TW-lk-wPNP-gsQQThDULCo

Szentendréig legkönnyebben HÉV-vel juthattok ki a Batthyány térről. 7 óra után minden óra 18, 38 és 58 perckor indulnak a járatok. Visszafelé pedig minden óra 12, 32 és 52 perckor.

Aki kocsival megy Szentendrére és el tudna vinni még egy pár utast, az jelezze, és azt is, hogy hol tudná az utasait felvenni. A benzinköltséget az egy autóval utazók megosztják. Ingyenes parkolási lehetőség a Szent István utcában van. Innen kb. 10 percnyi sétára van a Hajóállomás.

Találkozó: a Szentendrei Hajóállomáson (2000 Szentendre, Tinódi köz), 10.45 és 11.30 között. 

A hajó 11.45-kor indul. Kérjük, hogy mindenki időben érkezzen meg, és vegye meg a jegyét, nehogy lemaradjon a járatról! 

A napijegy ára: 500 Ft/fő/járat/nap. Készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.

A jegyet mindenki magának veszi meg! 

Kedvezményes jegyet csak MÁV-arcképes igazolvánnyal vehettek, más kedvezmény nem vehető igénybe.

A jegyet kétféleképpen vásárolhatjátok meg:

  1. Szentendrén a hajón, érkezési sorrendben lehet jegyet venni, ezért kérjük, hogy legalább egy órával előbb érjetek oda, hogy le ne maradjatok a járatról.
  2. Július 24-től már a MÁV jegypénztáraiban is megvásárolhatóak a jegyek, így a biztonság kedvéért, érdemes ezt a vásárlási módot választani.

Az aznap váltott jeggyel az adott napon bármelyik állomáson be – és ki lehet szállni. Mi csak Visegrádon szállnánk ki és be.

A hajó Szentendre után Leányfaluban és Tahitótfaluban is kiköt, és 13.45-kor érkezik meg Visegrádra. A hajó 15.30-kor indul vissza Szentendrére, így több, mint másfél órát tölthetünk Visegrádon. Aki még nem járt a Visegrádi Királyi Palotában vagy a Visegrádi Fellegvárban, az most tehet ott egy gyors látogatást, aki viszont ebédelni szeretne, az is válogathat a visegrádi éttermek és pizzériák között, de az otthonról hozott szendvicsét is elköltheti egy Duna-parti séta keretében.

A hajó 15.30-kor indul vissza Szentendrére, így érdemes legkésőbb 15.15-re visszaérni a Visegrádi Hajóállomásra, hogy nehogy lemaradjunk a járatról.

Szentendrére 17.00-ra érkezünk meg. Akinek még van kedve megkóstolni a híres szentendrei lángost és/vagy palacsintát vagy beülni egy fagyira és kávéra egy cukrászdába, az velünk tarthat, vagy sétálhat egyet Szentendre hangulatos kis utcácskáin és lemehet a Duna-partra is.

Amit a kirándulásra hozni kell: enni és innivaló, készpénz vagy bankkártya, hajózáshoz és gyalogláshoz alkalmas ruha és lábbeli, napszemüveg, naptej, alkalmas fejfedő és egy csipetnyi jókedv!

Rossz idő esetén a kirándulást lemondjuk és erről minden jelentkezőt értesítünk. 

Jelentkezni a Biblia Szövetség Egyesület e-mail címén lehet: bsz@bibliaszov.hu

A szervezők nevében szeretettel hívunk és várunk benneteket! 

Latinovits Ágota