AZ ÚR SZOLGÁLATÁBAN, SZABADON – TAVASZI BUDAPESTI CSENDESNAP

1805 csn BpA tavaszi csendesnapot hagyományosan május 1-én, Buda­pesten, a Nagyvárad téri református templomban tartottuk ebben az évben is. Már a második esztendő volt, hogy csak lelki programot szerveztünk erre a napra, és a közgyűlési programrész nem volt része a rendezvénynek. A közgyűlést küldött­gyűlésként péceli székházunkban tartottuk április 7-én.
Ezzel a módosítással a csendesnapon az igére összpontosíthattunk, s lehetőséget kaptunk arra is, hogy a résztvevők két nagyobb csoportban beszélgethessenek az adott témáról. Az Úr szolgálatában, szabadon volt a lelki program összefoglaló címe. Péterffy György a kezdőáhítatban arról beszélt, hogy Isten az ő dicsőségének szolgálatára teremtette az embert (Mt 4,10/b), ezt követte Sipos-Vizaknai Gergely, aki a Róm 6,13-18. versek alapján a bűn szolgájáról és szolgálata zsold­járól besszélt, majd következett a csoportbeszélgetés a templomtérben és a gyülekezeti teremben (vezette Benedek Csilla és Sipos Aba Álmos) az igazság szolgájáról és a szolgálat jutalmáról az előbbi biblia szakasz alapján.

Az ebédszünetet a templomkertben tölthettük, a gyülekezet kedveskedett uzsonnával, teával, kávéval. Ezt követte az előző évben felvételt nyert biblia szövetségi tagok rövid bemutatkozása, majd az Úr személyes szabadításáról (Zsolt 62,2-3) beszélt Földvári Tibor, a záró áhítatban Szepesy László a Gal 5,1 alapján hirdette: Álljatok meg a szabadságban!