HÍRmorzsák

Eleged van a 3D-s filmekből? Ki nem állhatod, hogy még fizetned is kell azért, hogy szemüvegben (szemüvegesek még egy plusz szemüvegben!) ülhesd végig a várva várt filmet? Nem is beszélve azokról a mozikról, amelyekről már messziről ordít, hogy utólag “3D-sitették”? Lehet, hogy közben még a fejed is megfájdul? A statisztikák azt mutatják, nem vagy egyedül.

Érdekes felmérést tettek közzé A Karib-tenger kalózai Ismeretlen vizeken és a Kung Fu Panda 2 után az amerikai mozi nézők között készített felmérés alapján. Úgy tűnik, a tengerentúlon már beleuntak a nézők a sok 3D-be, és rekordokat dönt a hagyományos filmre vágyó nézők száma. Egy évvel ezelőtt a Shrek 4 premierjén még 60% volt kíváncsi 3D-ben a nagy zöld Ogréra, mint ahogy az Így neveld a sárkányodat is 57%-ig tornázta fel magát. Szemben az új statisztikákkal, amely szerint az idén bemutatott Kung fu Panda 2 már csak 45 %-ot tudott a 3D-s termekbe csalogatni, a Kalózok 4. pedig (Johnny Depp minden igyekezete ellenére) mindössze csak 38%-ot.

(msnbc.com 2011.06.13.; Variety 2011.06.19.)

 

jel“Lányok, értem én, hogy nagyon menő rossz kislánynak lenni. De reality-show nélkül is be lehet kerülni a hírességek közé Hollywoodban. Amikor én kezdő voltam és valakiről kiderült, hogy szerepelt egy szex-filmben, akkor arról igyekezett mélyen hallgatni. Ha valakit meztelenül lefotóztak, az lesütötte a szemét, és eltakarta az arcát a riporterek elől. Lányok, ti is takarjátok el az arcotokat!”

– mondta Reese Witherspoon beszédében az MTV Generation-díj átadásakor 2011-ben az MTV Movie Awards gálaestjén. Két évvel ezelőtt a 35 éves színésznő a következőt nyilatkozta a Fox Newsnak: “23 éves koromban született az első gyerekem, ezért mindig, amikor szerepet választottam, nem felejtettem el, hogy van egy lányom, és felelős vagyok érte, elszámolással tartozom neki, a világ számára pedig az erős nőnek kell mutatkoznom. Azt hiszem ez természetes kifejezése a szülői létnek, ha felmerül benned, hogy felelős vagy mindazért, amit magad mögött hagysz, akár vicces, akár komoly. Felelős vagy a művészetért, amit beleteszel a világba.”

(Az MTV Generation-díjat azoknak a színészeknek nyújtják át minden évben, akik figyelemreméltó karriert tudhatnak maguk mögött. Reese Witherspoon 2011. június 5-én vette át a díjat, a díj történetében második nőként.)

(FoxNews – 2011.06.06.)

 

jel“Soha többé nem írnék olyan történetet, amely arra bíztatja az apát és férjet, hogy elhagyja a családját.”

– nyilatkozta Steven Spielberg az Entertainment Weekly-ben, június 17-én. Az interjúban többek között az 1977-ben készült “Harmadik típusú találkozások” című nagysikerű filmjének forgatásáról nyilatkozott. A film egy férfi története, aki elhagyja családját, hogy a földönkívüliekkel találkozhasson. “Ma már biztos, hogy nem írnék ilyet – mondta Spielberg – most, hogy már van hét gyermekem. Soha!”

(Entertainment Weekly – 2011.06.17.)

 

jelA hazánkban július 28-án bemutatásra kerülő Verdák 2 című animációs film 68 millió dollárt kaszált a hétvégi bemutatóján az Egyesült Államokban. Közel 8 millióval többet, mint elődje, annak ellenére, hogy a kritikusok egy része a legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és barátja, Matuka történetének második részét a Pixar Stúdió eddigi leggyengébb filmjének titulálta. Mégis a számok észvesztőek, összehasonlítva azzal a bevétellel, amire a filmkészítők számítottak. Már most lehet tudni, hogy a film megjelenését kísérő szokásos játék dömping és fogyasztási cikk eladási statisztikái egyenesen a “platina” kategóriába röpítik majd. A Disney közel 300 különböző “Verdás” terméket dobott piacra a film bemutatójával egy időben (Verdás papírzsebkendő, szívószál, tányér, póló – ismerős?). A Wall Street arra számít, hogy az engedéllyel rendelkező kiskereskedelmi értékesítések elérik majd a 10 milliárd dollárt. Tehát az eddig valaha látott egyik legnagyobb filmkereskedelmi kampány zajlik a szemünk előtt. (A Toy Story “mindössze” 2,8 milliárd dollárt hozott.) A felhajtás része természetesen egy új video-játék megjelenése, valamint a jégtánc és színpadi show-k is.

(Deadline.com/hollywood 2011.06.26.)

 

Weberné Zsikai Mária / Budapest