Újdonság – RSS-en is olvashatók vagyunk

Néhány napja weboldalunk jobb szélén egy kis ikon tűnt fel:

Mi is az az RSS?

Az RSS hírcsatornák lehetővé teszik, hogy a weboldalak friss híreiről automatikusan értesüljön. Ahelyett, hogy állandóan a kedvenc oldalait nézegetné új hírek után kutatva, elég feliratkozni a hírcsatornájukra. Az új cikkek és hírek rögtön megjelennek az RSS-olvasójában, így azonnal értesülhet róluk.

Az emaillel ellentétben az RSS anonim marad, azaz a követett weboldalak semmit nem tudnak arról, hogy ki iratkozott fel híreikre.

RSS-t okostelefonokon is lehet használni, feltéve persze, hogy elég nagy a kijelzője ahhoz, hogy ne legyen megerőltető a híreket olvasgatni…

Bővebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/RSS

Hogyan használjam?

Először is le kell tölteni egy RSS-olvasót, majd hozzáadni a követni kívánt weboldal címét. Például a Biblia Szövetség esetén a https://www.bibliaszov.hu-t, ebből a program automatikusan felismeri az RSS-csatorna címét. Ha ez mégsem sikerülne, akkor az alábbi címet kell megadni: https://www.bibliaszov.hu/index.php?option=com_ninjarsssyndicator&feed_id=3&format=raw

Különféle ingyenes RSS-olvasók:

Példaként alább látható a LifeRea olvasója. A menüsorban egy kis ikon jelzi, hogy fut a program, amely azt is kijelzi, ha új hír került fel valamelyik követett weboldalra.

BSz-RSS_s