TÁJÉKOZTATÓ

BSZ ALAPFOKÚ BIBLIAISKOLA HALLGATÓI RÉSZÉRE

2023-2024. TANÉV

 

Kedves Bibliaiskolai Hallgatónk!

 

Öröm számunkra, hogy jelentkeztél szervezetünk bibliaiskolájába, s ezzel a levéllel arról is tájékoztatunk, hogy felvételt nyertél a szeptemberben induló évfolyamba.

Reménységünk, hogy olyan ismeretet tudunk adni majd számodra, amit keresztyén életed során Isten dicsőségére fogsz kamatoztatni.

Az alábbiakban összefoglalom és mellékelem azokat az információkat, amik segítik a szeptemberi tanévkezdést és a naprakész felkészülést.

Melléklet: tanrend, ajánlott irodalomjegyzék a felkészüléshez, órarend, szervezetünk oktatási lelki munkájának alapelvei és a házirend.

Kérem, figyelmesen olvasd át ezeket, mert ismeretük segíti felkészülésedet, és a tanévkezdéskor aláírásoddal is vállalod majd, hogy ezek alapján kívánsz szorgalmasan részt venni a közös munkában.

 

TANÉVNYITÓ

A tanévnyitó az első tanítási napon, szeptember 16-án, szombaton 9.15-kor kezdődő első tanórában lesz, amit a két évfolyam közösen tart.

 

A TANÓRÁK HELYSZÍNE

Pécel, Kálvin tér 2/b, a BSz székháza, ahol megfelelő infrastruktúrával segítjük az eredményes felkészülést.

 

MEGKÖZELÍTÉS

Ha gépkocsival érkezel, akkor az ingatlanon nyolc, az ingatlan előtti téren hat gépkocsinak van parkolási lehetősége. De a közeli református óvoda előtt is számos parkolóhely található. Kérem, hogy az Eszperantó közben (a Kálvin térről induló keskeny utcában) és a Maglódi út Kálvin tér felőli oldalán ne parkolj, mert ott az tiltott!

Budapest, Örs vezér térről a 169E autóbusz kb. 40 perc alatt ér a Pécel, Kossuth téri megállóig, onnan 150 m a BSz székháza. Vagy egy BKV jegyet, vagy bp.-i bérlet mellett környéki jegyet kezelve utazhatsz. (Menetrend: https://bkk.hu/menetrendek/#169E)

A személyvonat (várhatóan) 8.35 perckor indul Bp. Keleti pu.-ról Gödöllő állomásra, a péceli vasútállomástól 12-15 perc gyaloglással érsz székházunkhoz.

Kérem, minden oktatási nap előtt tájékozódj a menetrendről! Az órarendet a vasúti menetrendhez igazítottuk, a menetrendet itt találod: https://jegy.mav.hu/

 

FELKÉSZÜLÉS A TANÓRÁRA

A bibliaismeret tárgy jó megértéséhez szükséges, hogy a kijelölt bibliai könyveket a tanítási napra már elolvasd. Ha nem teszed ezt meg, az hátráltatja felkészülésedet.

Első évfolyamos hallgatóként olvasd el az Ószövetségből 1.Mózestől Ruth könyvéig terjedő részt az első tanórára!

Másodéves hallgatóként pedig az evangéliumokat és az Apostolok cselekedetét olvasd el az első tanórára!

A hitvallásismeret előadásaihoz pedig a Heidelbergi Kátét és a Második Helvét Hitvallást olvasd el!

Mindig hozd magaddal Bibliádat, jegyzetfüzetedet, íróeszközeidet! Használhatod laptopodat, iPhone-odat is a jegyzeteléshez.

Hangfelvételt csak az oktató előzetes engedélyével készíthetsz, de azt nem oszthatod meg közösségi portálon, sajtótermékben, és nem készíthetsz abból más által elérhető forrást!

 

KÖVETELMÉNYEK

A tanfolyam eredményes elvégzésének feltétele a tanórákon való részvétel és a megadott feladatok elkészítése, beadása. A tantárgyakhoz tartozó követelményről az előadók tájékoztatnak, illetve a mellékelt dokumentumokból tájékozódhatsz.

 

ÉTKEZÉS

Az intézmény teakonyhájában mikro, gáztűzhely, hűtőszekrény, asztal rendelkezésedre áll, minden hallgató fogyaszthat előre elkészített teát (ízesített vagy cukormentes), hozzá kekszet. Kávét 100 Ft-ért vásárolhatsz. Mindezeket a teakonyhában vagy a földszinti előadóterem melletti folyosón fogyaszd majd el, ezzel is segíted a rend megtartását!

Ebben a tanévben is lehetőséged van meleg ebéd elfogyasztására, ami két fogást tartalmaz. Az ételt várhatóan 1.800 Ft/nap áron te is elfogyaszthatod a kb. 200 m sétával elérhető étteremben. Az ételek finomak, viszont igényedet nekünk kell jelezned a tanítási nap előtti csütörtök estig. Kis élelmiszerüzlet kb. öt, a Penny kb. tíz perces sétával elérhető.

 

ÉJSZAKAI SZÁLLÁS

Ha a tanórákon való részvételedet segíti, akkor éjszakai szállást biztosítunk számodra székházunkban (péntek és/vagy szombat). Ezt az igényt előre kell jelezned a tanfolyami nap előtti szerdáig. Ágyneműt hoznod kell, vagy 700 Ft mosatási díjat kérünk, ha mi adunk ágyneműt. Ha hálózsákkal érkezel, akkor is hozz lepedőt és párnahuzatot! Étkezést (reggelit, vacsorát) nem tudunk biztosítani, de teakonyhánk rendelkezésedre áll. Ha igénybe veszed a szállást, akkor 1800 Ft/éjszaka költségtérítést kell fizetned.

 

FONTOS ELÉRHETŐSÉGEK

A bibliaiskola titkára: Sári Éva, aki évközben tartja majd a kapcsolatot a hallgatókkal bibliaiskola@bibliaszov.hu levelezési címen

A BSz irodavezetője, akit telefonon is kereshetsz munkaidőben: Horváth Mária,

tel: 06 28 452-334, email: bsz@bibliaszov.hu

A bibliaiskola szervezési felelőse: Nagy Zsolt, nagy.zsolt@bibliaszov.hu

A bibliaiskolai oktatás helyszíne, egyben postacíme: Biblia Szövetség Egyesület, 2119 Pécel, Kálvin tér 2/b

BSz honlap: www.bibliaszov.hu

BSz számlaszám: 11742331-20002279

Kapcsolattartáshoz ezt az e-mail-címet használd: bibliaiskola@bibliaszov.hu

 

Eredményes és hasznos tanfolyami részvételt kívánok!

Isten áldja meg életedet, szolgálatodat gazdagon a szeptember 16-i találkozásig is!

 

Nagy Zsolt
a Biblia Szövetség Egyesület titkára,
a bibliaiskola szervezési felelőse