ÉVNYITÓ A BIBLIAISKOLÁBAN 2023-2024

Kedves Bibliaiskolai Hallgatónk!

A következőkben a tanévkezdéssel kapcsolatos fontos információt olvashatod. Kérem, figyelmesen olvasd el, mert ez segíti felkészülésed, a részvételt a tanórákon, s annak megtartásával támogatja a sikeres tanévkezdést és folyamatos munkát!

 

Tanévnyitó: 2023. 09. 16-án, szombaton 9.15-kor. Minden hallgató érkezzék meg erre az időpontra!

Helyszíne: Pécel, Kálvin tér 2/b, az egyesületi székház előadóterme (aula).

Jelenlét igazolása: Az érkezőknek jelenlétet kell regisztrálniuk naponta kétszer: az érkezéskor és a délutáni előadásrész megkezdése előtt. Az aznapi részvételt ez a két aláírás igazolja. Az érkezőket 8 órától várjuk.

 • Minden hallgató hozzon írószert, jegyzetfüzetet, vagy elektronikus eszközt, amin a jegyzetet elkészítheti. Hangfelvételt nem szabad készíteni, illetve csak külön kérésre az előadás tartalmának rögzítésére. Erre az előadó engedélyt adhat, de abban az esetben sem lehet a hangfelvételt közzétenni, megosztani a közösségi térben. A hallgatók nem készíthetnek fénykép- vagy videofelvételt hallgatótársaikról, az előadásról.
 • A hallgatói házirendet (előzőekben megküldve, illetve elérhető a BSz honlapján) az első alkalmon mindenkinek aláírásával el kell fogadnia. A nyomtatványt aláírásra ki fogjuk osztani.
 • A tanévet közös áhítattal nyitjuk, fontos, hogy a hallgatók ennek kezdetéig megérkezzenek, ezzel is bizonyságot tesznek Isten igéjének tiszteletéről.
 • Az első évfolyam az emeleti előadóteremben, a második pedig az emeleti tanteremben folytatja/kezdi meg a munkát.
 • Első évfolyam az Ószövetség, a második pedig az Újszövetség megismerésével kezd.
 • A kért bibliai részeket olvasd el az adott tanítási napig, ez segíti felkészülésed.
 • Az irodalomjegyzék a felkészülést segíti (levélhez mellékelve), bizonyos kiadványokat a helyszínen, a könyvesboltban is beszerezhetsz.
 • A hallgatók hozzanak magukkal megfelelő mennyiségű élelmet, illetve meleg ebédre lehetőséget biztosítunk étteremben fogyasztva. Az évnyitó napjára rendelhető menüt még nem ismerjük, erről később adunk tájékoztatást. Az étterem nagyon finoman készíti ételeit, a BSz számos egyéb programján is megelégedetten vesszük igénybe szolgáltatásukat. A bőséges menü ára jelenleg 1.800 Ft.
 • Elérhetőségek/kapcsolattartás a hallgatók számára: Sári Éva bibliaiskolai titkár, bibliaiskola@bibliaszov.hu

 

Egészségünk védelme miatti intézkedések

Mivel fontos számunkra hallgatóink, előadóink, munkatársaink egészségének védelme és az, hogy az előadásokat a tervezett rend szerint tarthassuk, az évnyitón, illetve az előadási napokon a következő rend lesz érvényben:

 • Csak az a hallgató vegyen részt a programon, akinek az előző három nap során nem volt hőemelkedése, láza, fejfájása, rossz közérzete, gyengesége, izomfájdalma, nehézlégzése, légszomja, szapora légvétele, émelygése, hasmenése, hányása, torokfájása, szaglás/ízérzés elvesztése (kivétel, akinél ezek a tünetek krónikus betegségének általános jellemzői).
 • Aki az előadás napján magán a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, az jelezze ezt az előadónak, s ezt követően – kérjük – hagyja el az épületet.
 • Érkezéskor és a nap folyamán kérjük, használd a több helyen megtalálható kézfertőtlenítőt.
 • A mosdókban folyékony szappant és papírtörlőt használhatsz, minden mosdóhasználat után alaposan moss kezet!
 • Segítsd a higiénia és rend fenntartását azzal, hogy a hozott vagy rendelt ételt-italt nem a tanulóasztalnál, hanem az étkezésre kijelölt helyen (ebédlőben) vagy az épületen kívül fogyasztod el.
 • Mindenkinek ajánljuk, hogy a szüneteket az épületen kívül a füves, járólapos/aszfaltos területen töltse el. Használd a kerti bútorokat!

 

Azzal a reménységgel készülünk, hogy Isten nyitva hagyja a lehetőséget az előadások folyamatos megtartására, s megvédi a résztvevőket a fertőzéstől is. Kérem, hogy a rendelkezések tevőleges elfogadásával segítsd a közös munkát!

 

Isten áldja meg a felkészülésedet, adjon számodra eredményes ismeretbővítést, igéjének engedelmes szívet!

 

Testvéri szeretettel köszöntelek

Nagy Zsolt titkár,

a bibliaiskola felelős szervezője