Miért ne?

Oldalsó kertszomszédunkkal jó kapcsolatban állunk. Ezért az sem okozott problémát közöttünk, amikor néhány hónapra megszüntettük a telkeinket elválasztó, rossz állapotú kerítést, amíg végül sikerült azt újjal pótolni. Sőt, ez az udvarainkat egybenyitó időszak még barátságunk mélyítését is szolgálta.

Ebben a „határtalan” helyzetben egyszer arra lettem figyelmes, hogy szomszédasszonyom erősen leszegett fejjel járkál a kertjében. Szemmel láthatóan valamit nagyon keresett a földön.

Megkérdeztem hát, hogy mi veszett el, és segíthetek-e esetleg a keresésben?

Megtudtam, hogy a fűnyíróból repült el egy rugó, de ennek már egy hete, és azóta a család minden tagja állandóan a környező területet pásztázza az elveszett alkatrészt megtalálásáért, de mindhiába… Pedig átvizsgálták már a lebetonozott terasz minden négyzetcentijét, a fűvel borított talajt, a terasz melletti háromméteres átmérőjű tujabokor minden ágát, valamint az összes elképzelhető és elképzelhetetlen helyet, ahová a rugó elrepülhetett.

Örömmel fogadta segítőkészségemet, de sok reményt nem fűzött a sikeres megtaláláshoz. Én pedig friss erővel vetettem bele magam a keresésbe, és már ketten járkáltunk földre szegezett tekintettel a szóba jöhető területen. Így telt el újabb húsz perc az aprólékos keresgéléssel, de egyikünk sem akadt az elveszett alkatrész nyomára.

Ekkor eszembe ötlött, hogy miért is nem imádkozom a keresett alkatrész megtalálásáért? Hiszen Isten az, aki valóban segíthet. Ő pontosan ismeri az elkószált rugó lelőhelyét, ezért ő az egyetlen, aki jó nyomra vezethet a keresésben. És mint minden problémával, akár egy ilyen kéréssel is lehet hozzá fordulni. Így hát röviden imádkoztam segítségért. Kérésemre a válasz fél perc múlva érkezett: az óriási tujabokor ágait széthajtva megpillantottam az egy hete ott rejtőző alkatrészt.

Nagy volt az örömöm azért, hogy sikeresen segíthettem, de legfőképpen azért, mert én is segítséget kaptam, mégpedig a legkiválóbb helyről, a leghatalmasabb Úrtól, akinek még egy ilyen kicsiség sem lényegtelen ügy, ha gyermeke hittel fordul hozzá segítségért.

„Akik félitek az Urat, az Úrban bízzatok! Segítségetek és pajzsotok ő.” (Zsolt 115,11)