BESZÁMOLÓ

Fiatalok között is szolgálók képzése/tábora

2022. augusztus 17. és 21. között Sopronban, a fiatalok között is szolgálók BSz csendeshéten/képzésén vettünk részt – mintegy negyvenen.

A napokat közös igetanulmányozással kezdtük az 1Kor 4. alapján, amit mindig egy-egy résztvevő indított néhány gondolattal (Alföldy-Borussné Kati, Némethné Csiszár Márta, Pistai-Király Erika, Sári Éva – a szerk.). Programunk az előadással folytatódott, amit Brian Boyd kells-i (Észak-Írország) presbiteriánus lelkész tartott a következő témákban: Az üdvbizonyosság alapja; A formáltatás eszközei; Krisztus az első helyen és A szolgálat, amiben mindnyájunknak van feladata. Az előadások, illetve az azt követő beszélgetések tolmácsolásában Jánószky Anna, dr. Mikolicz Ákos és ifj. dr. Mikolicz Gyula segédkeztek (az egyéb programokon, szabadidőben a tolmácsolásba mások is besegítettek, pl. Sipos Bíbor, Sipos Bogáta, Sztanó Gábor, Nagy Bence, Mikolicz Bogi, Mikoliczné Virág, a közös éneket hangszeren Záborszkiné Szász Dóra kísérte – a szerk.). A témákról nagyon világos és érthető képet kaptunk. Tudhatjuk, hogy üdvbizonyosságunk stabil lábakon áll; s miután ebben meggyőződtünk, nem élhetünk ugyanúgy, mint előtte. Hagynunk kell, hogy Isten formáljon bennünket. Ennek kapcsán mindennapi döntéseinkhez is kaptunk útmutatót Brian-től, s rájöttünk, hogy az Igén kívül sajnos nagyon sok minden formál minket, s ezekkel vigyáznunk kell. Ezért is kell Krisztust az első helyre tennünk életünkben, saját kényelmünk és az emberek megbecsülése elé helyezve őt. Megértettük azt is, hogy ha Isten megtért gyermekei vagyunk, akkor oda kell szánnunk magunkat a helyi gyülekezetnek, s abban szolgálnunk kell, mert ez is hozzájárul lelki növekedésünkhöz.

Az ebédet követően, délutánonként, változatos programokban volt részünk. Csütörtökön autóbuszos kiránduláson vettünk részt. Ellátogattunk Nagycenkre és Fertődre, ahol a kastélyparkban és a csodaszép rózsakertben sétáltunk, valamint megtekintettük az 1989-ben megrendezett Páneurópai Piknik helyszínét. Pénteken Sopronnal ismerkedtünk, szombaton pedig Ausztriában Rust városát jártuk be.

Esténként a közös vacsorát áhítat követte, amit Alföldy-Boruss Dezső, a Biblia Szövetség alelnöke tartott. Ezeken az alkalmakon a hit volt a középpontban, amit Istentől kapunk. Ennek kapcsán volt szó arról, hogy hitünk által az Úr átformálja gondolkodásunkat a minket körülvevő világgal kapcsolatban, tőle új logikát, értelmet kapunk, és így fogadjuk és hisszük el azt, amit a Biblia mond a teremtésről. Krisztussal való kapcsolatunk is hit által valósul meg, amiről tudhatjuk, hogy lelki, valóságos, személyes és organikus kapcsolat. Minden nap életerőt ad.

Hálás vagyok az Úrnak, hogy idén is részt vehettem a szolgálók csendeshetén, s hogy épülhettem mind az előadások, áhítatok, mind a lelki testvérek által.

Makrai Boglárka / Mátészalka

A programon készült képek ide kattintva megtekinthetők.