BSZ délután Cegléden (2022. 04. 23.)

  1. 04. 23-án megtartottuk a tavaszi BSZ körzeti alkalmat a Cegléd-Újvárosi református Gyülekezetben. Istennek hála, hogy kb. 30 fő volt jelen. Margit István és felesége Julika bizonyságtételét hallgattuk meg.

A téma: Hivatás, szolgálat és a család egyensúlya a hívő ember életében

Bevezetésként egy rövid szolgálatot hallottunk Istvántól. Az alapige a Máté 20,25-28. volt. Néhány gondolat az elhangzottakból:

Cseri Kálmán könyve: A Négy küllős kerék jól szemlélteti a megtért ember számára a hívő élet négy legfontosabb területét, amelyek az ige, az ima, a közösség és a szolgálat.  

A középpontban Jézus áll, aki a szolgálatban élen járt, példát adott, és az életét adta értünk.

Sokakban felmerül a kérdés a megtérés után, mit tehetünk mi: szolgálnunk, világítanunk kell!

De mi is a szolgálat? Minden szolgálat, amit Isten dicsőségére teszünk. Nemcsak az igei, hanem a diakóniai, a beteglátogatás, és bármilyen fizikai munka, amit Isten dicsőségére teszünk. Ide tartozik az imádság is, mint szolgálat, amiben különösen is hűségesen fáradoznak idősebb testvéreink. Bármilyen szolgálatot végzünk, fontos, hogy jó kedvvel tegyük, mert erre figyel fel legjobban a világ is. Szolgálatot önkéntesként vagy hivatásból is végezhetünk. Nagyon fontos, hogy bármit és bármilyen formában teszünk, azt ne kényszerként éljük meg, hanem hálaadásként Isten felé. A szolgálatunknak egyensúlyban kell lenni a családi életünkkel.

Hogyan is valósult ez meg a Margit családban? Erről hallgattuk meg Julika és István vetítéssel egybekötött bizonyságtételét, amit közös őszinte beszélgetés követett.

Bízunk abban, hogy a résztvevők sok bátorítást kaptak arról, hogy az Istennek tetsző szolgáló élet összeegyeztethető a család mindennapi életével.

Pistai László és Pistai-Király Erika