Talán utoljára az oltásról

Egy hívő testvéremről – a legszűkebb közösségünkből – tegnap derült ki, hogy eddig még egyáltalán nem oltatta be magát! Az igazság az, álmomban sem feltételeztem volna ezt. Különösen, hogy ismerem fizikai és egészségi állapotát. Hogyan merte ezt megtenni? Ha valakire halálos veszélyt jelent a fertőzés, akkor ő ez a valaki! Arról nem is szólva, hogy minket, ill. mindenkit veszélyeztet ezzel. Közülünk sokan számos krónikus betegséggel élünk, és ránk nézve komoly fenyegetést jelent a Covid fertőzés akkor is, ha akár háromszor is be vagyunk oltva. És ez sajnos nem mese és nem fenyegetés.

Éppen a napokban lábal ki a Covidból egy szabályosan vakcinázott hívő házaspár a gyülekezetünkből. Ők sem fiatalok már, sem nem makkegészségesek, bár hála Urunknak, viszonylag szelíden zajlik a fertőzésük.

Az OMICRON RENDKÍVÜL FERTŐZŐ!

Íme, egy példa.

Tudjuk, a gyermekek fertőző betegségei közül hasonlóan nagyon ragályos a bárányhimlő. Ifjabb fiam másfél évesen megégett, leforrázta magát, és heteket töltöttünk a mostani Bethesda gyermekkórházban. Mivel orvos vagyok, délutánonként ott lehettem vele. Jelen voltam, tehát láttam, amikor egy nővér bejött a kórterembe, a karján egy hasonló korú bárányhimlős gyermekkel. Elment az ablakig, majd rájött, hogy ezt a gyermeket nem ide kell hozni. Megfordult, és kiment. Ennyi volt a találkozás, kb. egy percig, vagy addig se volt ugyanabban a légtérben a bárányhimlős gyerek és a fiam! Ennyi! Ha nem lettem volna jelen, még orvosként sem hiszem el, hiszen még 2 m-re sem közelített meg minket, és 21 nap múlva tűpontosan kijött fiamon is a betegség! 

Ha még nem oltattad be magad, kérlek, mielőbb tedd meg!

“… vallom,” – írja Füle Lajos – “a Lélek adhat súlyt a szónak,

a jelenlévő Isten, soha más.

Az Ő hangjára támad csak csodás

szívbéli tűz, orkán, földindulás”.

És engedelmesség is.

… a józanság lelkét adta nekünk Isten” (2Tim 1,7)