Mindig velem, Uram, mindig velem

Pszichológusok megállapítása szerint a két legkórosabb lelki érzés a magány és a bizonytalanság. Ebben szenved embertársaink nagy része a Covid járvány kitörése óta. Ez a lelki hangulat az elmúlt 2021-es esztendőre is jellemző volt. Jézus Krisztus gyermekei viszont elmondhatják, hogy Uruk mindennap velük van, velük volt az elmúlt esztendőben is, így nem voltak magányosak. Azt is megtapasztalhatták, hogy Istenük mindig biztos segítség a nyomorúságban (Zsolt 46,2), nem kell bizonytalanságban élniük.
Ahogyan az elmúlt évben megtapasztaltuk segítségét, hisszük, hogy az előttünk álló esztendőben is számíthatunk rá.
Ma reggelre kelve, Szenteste napján, kinéztem az ablakon, és mindent fehér lepel borított be, megérkezett a hó. Örültem annak, hogy szép fehér karácsonyunk lett. Az éjszaka lehullott hó mindent betakart, minden tiszta lett. Az udvaron kint felejtett játékok, lomok sem látszottak, minden hófehér volt. Még jobban örültem a hótakaró lelki üzenetének, hiszen ez arra emlékeztet, hogy Jézus Krisztus kegyelme így tisztítja meg életünket, fehér ruhába öltöztet: „ha bűneitek skarlátpirosak, hófehérek lesznek” (Ézs 1,18).
Az elmúlt esztendő bűneit, mulasztásait is megbocsátja, elfedezi, erre a 2022. évben is számíthatunk, hiszen „Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz” (Zsid 13,8).

Immánuel (Füle Lajos)

Immánuel: Isten velünk!
Értelemet nyert az életünk.
Lelkünkben fény, naptámadat:
Isten Fia velünk marad.

„Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket, és megtisztítson minket minden hamisságtól” (1Jn 1,9)

Dr. Makrai Tibor