Töréskárbiztosítás

Ma reggel az élelmiszerboltban voltam, amikor hangos zörgésre, törés hangjára lettem figyelmes. Kíváncsi voltam, így megkerestem a zaj forrását, és láttam, hogy többen sugdolózva néznek a következő sor vége felé. Amikor odaértem, egy idős nénit láttam, aki véletlenül nekiment a polcoknak, így sok doboz és üveg leborult, összetört és szétfolyt. A padlón térdelt, és szégyenkezve próbált takarítani, de láthatóan nem ment neki.

Annyira sajnáltam, ahogy ott állt és bámulta mindenki a kínlódását. Letérdeltem mellé és próbáltam nyugtatni, hogy minden rendben van, ne aggódjon, segítek feltakarítani. Egy percen belül az üzletvezető is odaért, mellénk térdelt, és szólt, hogy majd ők feltakarítanak.

A hölgy – mély szégyenkezéssel – ennyit tudott kinyögni: “Előbb ki kell fizetnem mindazt, amit összetörtem.” Legnagyobb megdöbbenésünkre a főnök teljes nyugalommal elmosolyodott, és kedvesen annyit mondott: “Van biztosításunk rá, semmit nem kell kifizetnie, menjen nyugodtan.

­­­***

Bárhol is vagy, csukd be a szemed egy pillanatra, és képzeld el, hogy Isten pontosan ezt akarja tenni veled! Összegyűjteni szíved apró szilánkjait, amit az élet összetört. Begyógyítani mindazt a sebet, amit mások okoztak neked. Helyre akar állítani, fel akar emelni, megbocsátani bűneidet Krisztusban, és törődni veled!

Nekünk is van “biztosításunk” az ilyen helyzetekre, úgy hívják: KEGYELEM.

Keresd Istent!

(Ismeretlen szerző)

 

„… az irgalomban gazdag Isten az ő nagy szeretete által, amellyel minket szeretett, minket, akik halottak voltunk vétkeinkben, Krisztussal együtt megelevenített – kegyelemből van üdvösségetek – és vele együtt feltámasztott, és vele együtt ültetett a mennyekbe Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő időkben az ő kegyelmének gazdagságát irántunk való jóságából a Krisztus Jézusban.” (Biblia, Efézusi levél 2,4-7)