AZ EGYESÜLETI PROGRAMOKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL KÖZEGÉSZSÉGÜGYI FELTÉTELEI

Az elnökség – a tanács véleményét is kikérve – határozott az előttünk álló tervezett rendezvények megtarthatóságáról.

A Biblia Szövetség Egyesület elnöksége Isten iránti hálával fogadja a járványügyi korlátozások jelentős mérséklését. Programjainkat eddig is a mindenkori járványügyi előírásokat figyelembe véve tartottuk meg, vagy töröltük. A 2021. május 22-től bejelentett feloldásokat követő alkalmaink legtöbbjét megtartjuk, ugyanakkor igyekszünk mindent megtenni azért, hogy együttléteinken senki ne legyen fertőzés veszélyének kitéve, hiszen a járványt még nem tudhatjuk magunk mögött.

Ezért,

  • a központi szervezésű, egynapos programjainkon (csendesnap, családi nap stb.) az érkezéskor érintés nélküli hőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, távolságtartás, zárt térben kötelező maszkhasználat lesz. Bár senkit sem szeretnénk kizárni alkalmainkról, kérjük, hogy akik önmagukon vagy hozzátartozójukon bármilyen Covid fertőzésre utaló tünetet tapasztalnak, ne menjenek közösségbe.

 

  • Többnapos, bentlakásos rendezvényeinken (csendeshét, konferencia, tábor stb.) a részvétel feltétele a védettséget igazoló kártya(!) vagy a fertőzésen három hónapon belül történt átesés igazolása. A résztvevők számára ilyenkor a maszk használata opcionális lehetőség.

 

  • Mindenkit arra kérünk, hogy az étkezések során fordítsanak különös figyelmet a higiéniára, tartsák a távolságot, csak azt az ételt fogják meg, amit el is fogyasztanak, otthonról hozott étellel-itallal egymást ne kínálják stb.

 

  • A rendezvények vezetőitől, szolgálóitól védőoltást igazoló kártyát kérünk, hiszen ők szolgálatuk közben általában nem viselhetik a maszkot.

 

Ezeket a szabályokat mindaddig alkalmazni kívánjuk, amíg a jelenlegi járványhelyzet fennáll, ill. a hivatalos közegészségügyi rendelkezésekben változás nem áll be.

Egyúttal biztatunk mindenkit, hogy éljen a védőoltásokkal megszerezhető védettség lehetőségével!

 

A rendelkezést a BSz küldöttgyűlése az elnökségi beszámoló elfogadásával hatályba léptette.

 

Pécel, 2021. május 29.