Bibliaiskolai értesítés

Kapják:

a Biblia Szövetség Egyesület bibliaiskolája 2019-2020. tanévének hallgatói

 

Kedves Bibliaiskolai Hallgatóink!

 

A hazánkat sem kímélő koronavírus-járvány miatt számtalan korlátozó intézkedést vezetett be kormányunk, illetve ajánlásokkal segíti a járvány kiteljesedésének lassítását.

 

Bár az elkövetkező időszakra a BSz is számos programmal készült, szükséges, hogy Isten szerinti felelősséggel hozzunk döntéseket.

 

Nehéz szívvel arra az elhatározásra kellett jutnunk, hogy a következő két tanfolyamot nem tartjuk meg, azaz március 21-én és április 18-án nem találkozhatunk személyesen péceli székházunkban.

A májusi rendezvényekről megfelelő időben adunk tájékoztatást.

Dolgozunk azon, hogy az elmaradó tanfolyamok anyagát valamilyen formában eljuttassuk hozzátok, bízunk abban, hogy ezt sikerül majd megoldanunk.

 

Ha teljesülhet ez a tervünk, és a feladatként megjelölt beadandókat a megszokott úton –bszbibliaiskola@gmail.com elkülditek hozzánk, akkor ezeket a kieső tanítási napokat részetekről teljesítettnek fogadjuk el.

Tudatában vagyunk annak, hogy ez a megoldás csak töredékesen teljesíti a bibliaiskolai oktatásunk több lényeges célját, például azt, hogy

  • az előadókkal történő személyes kapcsolat (pl. a kérdéseitekre kapott válasz) segítse a jobb megértést, tájékozódást,
  • a hallgatók között olyan kapcsolat, közösség létesüljön, ami kivételes lehetőséget teremt majd a szolgálatban, az egyéni életben és gyülekezeti munkában”.

Ezeket most – a kényszer-szülte helyzet okán – tudomásul kell vennünk.

 

Ugyanakkor bíztatunk Benneteket, hogy a kimaradó napokat használjátok fel arra, hogy a Szentírás azon könyveit, amikben elmaradásban vagytok – vagy a nehezebben követhető részeket ismételten –, kézbe veszitek, a hiányzó feladatokat elkészítitek, és elkülditek.

 

A Biblia Szövetség honlapján folyamatosan tájékoztatunk más programjainkkal kapcsolatos döntésekről is, ott olvashatjátok a járvánnyal kapcsolatos nyilatkozatunkat, aminek egyik részletével búcsúzunk:

„Emlékeztetünk Jézus ígéretére: „Bizony, hamar eljövök!” (Jelenések könyve 22,20).  Eszerint Jézus Krisztus egy váratlan időpontban visszatér e földre, megítéli ezt a világot, de új világot teremt, ahol „…halál nem lesz többé, sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúlnak.” (Jelenések könyve 21,4). Éljünk a megpróbáltatás sötét napjaiban is e reménység vigasztaló fényében! Legyünk „minden viszontagságban tűrők… A jövőt illetőleg pedig a mi hűséges Istenünk és Atyánk iránt legyünk jó reménységben afelől, hogy szeretetétől semmi nem szakíthat el bennünket!” (Heidelbergi Káté 28. kérdés-felelet)”.

 

Urunk oltalmazó kegyelmét, áldást, békességet kívánva tanáraitok, a BSz vezetősége és munkatársaim nevében is, és a mielőbbi viszontlátás reményében szeretettel köszöntelek Benneteket.

 

Pécel, 2020. 03. 16.

 

Dr. Mikolicz Gyula