Meglepetés

Néhány napja az egyik idős lelkitestvérünk vásárolt az élelmiszerüzletben 2 liter tejet. A pénztár előtt hosszú sor végére kellett állnia. Egészségi állapota miatt különösen is fárasztó lett számára a hosszú sort kivárni, mégis, amikor egy fiatal anyuka gyerekkocsival és egy tele kosárral besorolt utána, akkor maga elé engedte őket, amiért az anyuka nagyon hálás volt. Amikor testvérünk a pénztárhoz érkezett, akkor a pénztáros tájékoztatta őt, hogy a tej már ki van fizetve, és mehet tovább. Az idős hölgy csodálkozva kérdezte, hogy ki volt az, aki kifizette helyette a tejet? A kisgyermekes anyuka előtt álló nő volt az – válaszolta a pénztáros –, aki szem és fültanúja volt az esetnek, kifizette és feltűnés nélkül távozott.
Hogy ki volt a jótevő, az nem derült ki, de egy olyan lelkületű ember lehetett, aki komolyan vette a bibliai parancsot, hogy ne tudja a te balkezed, hogy mit cselekszik a jobb. Vajon ismerős ez a lelkület számunkra?
Az Úr Jézus a Hegyi beszédben sok-sok gyakorlati dolgot tanácsolt, és boldog az az ember, aki ezek szerint éli életét.

 

„Ne tartsd vissza a jótéteményt azoktól, akiket illet, ha hatalmadban van annak megtétele.” (Biblia, Példabeszédek könyve 3,27)