30plusz kirándulás Ráckevére

Kedves 30+osok!

Következő kirándulásunk egy izgalmas motorcsónakos, evezős túra lesz a Ráckevei-Dunán és annak lagúnavilágában, amelyet július 6-ra tervezzünk.
Találkozó: Ráckeve belvárosában – Eötvös u. 31/b házzal szembeni üres saroktelken, a Sass köznél 9.00 és 9.30 között. Kérjük, hogy mindenki időben érkezzen meg, mert 9.30-kor mindenképpen szeretnénk elindulni.
A találkozóhelyről elsétálunk a hangulatos Duna-parti Csónakos-Piachoz, ahol az őstermelők finomságaiból válogathatunk. Aki otthon elmulasztott reggelizni, az itt bepótolhatja, és a piacon mosdó is található.
Innen Magyarország még egyetlen működő Hajómalmához sétálunk át, amely a piac mellett található Ráckeve központjában. Belépőjegy: 300 Ft, de 500 forintért a kedvünkért kivételesen őrlési bemutatót is tartanak (ezt előre kell jelezni), és a lisztből vásárolni is lehet.
A malomlátogatás után visszasétálunk a kocsikhoz, majd a Savoyai-kastély melletti Duna partra megyünk, ahol már várnak ránk a motorcsónakok.
1 darab 6 személyes motorcsónak bérlése 4000 Ft/óra. A létszámtól függően 3 vagy több motorcsónak is bérelhető, de legkésőbb július 1-ig le kell foglalnunk őket, ezért kérünk benneteket, hogy ha szeretnétek jönni, legkésőbb július 1-ig jelezzetek vissza!
A motorcsónakázást 13.00-15.00 óráig terveztük. Vezetői engedély nélkül egy-egy bátor fiú vagy lány irányíthat egy-egy motorcsónakot, előnyt jelent, ha valaki már kenuzott vagy evezett korábban, és esetleg kormányosi tapasztalatai is vannak. De enélkül is, egy rövid gyakorlás után a motorcsónak könnyen irányítható. Aki szívesen kipróbálná magát ebben a feladatban, kérjük, hogy jelezze! Mentőmellényt, evezőket biztosítanak számunkra. Kérjük, hogy a túránk motorcsónakos részére csak azok jelentkezzenek, akik tudnak úszni!
Az Angyal-szigetig motorcsónakokkal megyünk, majd a motorcsónakokat leállítva, kézbe vesszük az evezőket és végig lapátoljuk a Vesszőzátony és az Angyal-sziget közti lagúna hangulatos csatornáját.
Visszatérve a Duna-partra, a Savoyai-kastély mögötti tóparton tartunk egy rövid, ebéddel egybekötött áhítatot. Plédet hozzatok magatokkal!
Kirándulásunk kötött programja 16.00-16.30 órakor fejeződik be a Romantika cukrászdában, amelynek kerthelyiségében, 20-25 fő is kényelmesen elfér.
A bőséges süti és fagyi adagok után, akinek még kedve és ereje tartja, velünk tarthat a ráckevei Vadkacsa Szabadstrandra egy kis fürdőzésre és úszásra. Aki nem szeretne fürödni, az meglátogathatja a 7 km-re fekvő Zichy kápolnát, amely a nagy Duna mentén, az ártéren található Lórév mellett helyezkedik el. A gótikus kápolna különlegessége, hogy egymagában áll az erdőben.
A kirándulás helyszíneit legkönnyebben autóval közelíthetjük meg, ezért aki gépkocsival tervez jönni, kérjük jelezze, és azt is, hogy hány embert tudna elvinni! A találkozás helyszínén van ingyenes parkolási lehetőség!
Aki nem gépkocsival jön, az Volánbusszal is eljuthat Ráckevére a csepeli Vermes Miklós utcai megállóból. A járat 7.42-kor indul és 8.59-re érkezik meg – átszállás nélkül – a ráckevei hídfőhöz. Innen a találkozási helyünk csupán 10 percnyi gyaloglásra van!
Visszafelé 1 átszállással 17.58-kor indul a volánjárat a ráckevei hídfőtől és 19.25-re érkezik meg Budapestre a Vermes Miklós utcába, vagy 18.58-kor indul a ráckevei hídfőtől és 19.55-re érkezik be a budapesti Népliget autóbusz-pályaudvarra.
Amit a túrára hozni kell: enni és innivaló, készpénz, diák- és pedagógusigazolvány, SZÉP-kártya, csónakázáshoz és gyalogláshoz alkalmas ruha és lábbeli, váltóruha, napszemüveg, naptej, alkalmas fejfedő, szúnyog- és kullancsriasztó, pléd, szivacspárna a csónakba, fürdőruha, strandpapucs, törölköző, Biblia és egy csipetnyi jókedv!
Rossz idő esetén a túrát lemondjuk és erről minden jelentkezőt értesítünk.
Túravezetők: Pistai László és Pistai-Király Erika
Jelentkezni a Biblia Szövetség Egyesület e-mail címén lehet: bsz@bibliaszov.hu

A szervezők nevében szeretettel hívunk és várunk benneteket!
Latinovits Ágota, Pistai László és Pistai-Király Erika

Rackevei kirandulas

 

A meghirdetett rendezvényen a Biblia Szövetség Egyesület hang- és képfelvételt is készíthet, amit saját célja megvalósításához felhasználhat.
Ön a részvétellel ezt elfogadja és ehhez beleegyezését adja.