GENEZIS KONFERENCIA PÉCELEN

A Biblia Szövetség teremtéskutató köre érdekes, tanulságos és eredményes konferenciát szervezett június 9-én, szombaton péceli székházunkba.
A konferenciát megelőzte az egyik külföldi előadó, Dave Woetzel magyarországi előadói körútja, amikor is Hódmezővásárhelyen a Bethlen Gábor Ref. Gimnáziumban, a Szeged-Újszeged Ref. Gyülekezetben, Budapesten, az Ó utcai Testvérgyülekezetben, a Nagyvárad téri, a Fasori és a Pasaréti Ref. Gyülekezetben, majd a konferenciát követő napon a debreceni Baptista Gyülekezetben tartott izgalmas előadást.

A péceli konferencia programja volt:
Elnökölt: Weber István
10:30: Megnyitó: Weber István, Dr. Szilágyi Imre Miklós
10:40: Bevezető áhítat: Csodálatos teremtés, Vásárhelyi Bálint, ref. lelkipásztor, Pécel
10:50: Dave Woetzel: Csodálatos teremtés és dinoszauruszok (40 perc előadás, 10 perc kérdések)
11:40: Dr. Pauk János: Csodálatos teremtés és genetika (15 perc előadás, 5 perc kérdések)
12:00: Dr. Nitkovszki Eduárd: Csodálatos teremtés és orvostudomány (15 perc előadás, 5 perc kérdések)
12:20: Szűk Bendegúz: Csodálatos teremtés és régészet (15 perc előadás, 5 perc kérdések)
12:40: Dr. Szilágyi Imre Miklós: Csodálatos teremtés és kémia (15 perc előadás, 5 perc kérdések)
13:00-14.00: Pizza ebéd, amire a szervezők minden résztvevőt vendégül láttak
A szombati konferencia nagyon jól sikerült. Jó volt találkozni rég látott testvérekkel, és örültünk több új érdeklődőnek is. A Biblia Szövetség székházában dolgozók rendkívül kedvesek voltak, és nagyon jó házigazdaként fogadtak minket. A közös ebéd lehetőséget nyújtott a további beszélgetésre. Weber István fogalmazta meg jól, hogy ez az eseménysorozat és maga a konferencia felkeltette az étvágyunkat, hogy újult erővel folytassuk ezt a szolgálatot.
Az előadói körúton, illetve a konferencián Weber István, Nitkovszki Eduárd és Szilágyi Imre tolmácsolt.
Köszönjük minden segítőnek, hogy létrejöhetett ez a rendezvénysorozat. Külön köszönjük Cserháti Mátyás segítségét, aki Dave-vel az USA-ban a nemzetközi teremtéskutató konferencián találkozott, és meghívta hozzánk, illetve a szervezésben is segített.
Dave Woetzel nagyon jól érezte magát, jól esett neki a magyarok kedves vendégszeretete. Nagyon örült minden előadás lehetőségnek, és lelkes volt. Jó hangulatban utazott haza hétfő reggel. Egy kedves, Isten iránt elkötelezett hívő testvért ismerhettünk meg benne.
Istené a hála, hogy létrejöhetett ez a programsorozat!

* * *

A Szeged-Újszegedi Református Gyülekezetben tartott előadás hanganyaga: http://ujszeged.ref.hu/letoltes/mp3/szure20180605e.mp3
A Bp.-Pasaréti Református Gyülekezetben tartott előadás a gyülekezet honlapján az Egyéb anyagok menü alatt, a Világ Egyetem almenüben / 2018-06-08 dátumnál: http://www.refpasaret.hu/pasaret/index.php?page=egyebanyagok_vee
Onnan elérhető mind a hanganyag, mind a diasor, hangfelvétel itt:

Diasor itt:
http://data.refpasaret.hu/egyebanyagok/2018-06-08_vilag-egyetem.pdf
A Debreceni Baptista Gyülekezetben tartott előadás videofelvétele: https://www.youtube.com/watch?v=wMELtf0IFJI&t=2368s
Az előadáshoz kapcsolódó ppt diák: https://www.dropbox.com/s/6d34qp66avg0jll/The%20Truth%20About%20Dinosaurs%20-%20Short%20-%20Hungarian.pdf?dl=0