Bakancslista

Évekkel ezelőtt egy sikeres mozifilmet mutattak be ezzel a címmel. Két haldokló ember listát ír arról, hogy mit szeretnének még haláluk előtt látni, megtenni, elérni stb. Azóta ez a kifejezés divatossá vált. Minap a kollégáim beszéltek arról, hogy mi szerepel az éves bakancslistájukon.
Én is átgondoltam, hogy mit lenne jó megvalósítani, mit nem értem el eddig? Hála töltött el, hisz amiben nem volt részem, az ma már nem is fontos, ellenben mindent megkaptam, ami a gazdag élethez kell. Legfőképpen megkaptam az Élet forrását.
Azokban a napokban olvastuk a Bibliában a Kolossébeliekhez írt levelet, amiben Pál apostol tusakodik a keresztyének hitéért, “hogy eljussanak az értelem meggyőződésének teljes gazdagságára, az Isten titkának, Krisztusnak a megismerésére.” Az apostol még hozzáteszi: “Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban.”
Isten gyermekeinek ez az életprogramja. Jézussal járni, belegyökerezni.
Ne elégedjünk meg felszínes tudással, akarjuk az Igét még jobban megismerni! Járja ez át a bensőnket, gyönyörködjünk benne!

„Ki ő, aki úgy tűnik elő, mint a hajnal pírja, szép, mint a hold, tiszta, mint a nap, ámulatba ejtő, mint a zászlóstábor?” (Biblia, Énekek 6,7)