Új évbe indulunk, Uram!

Egy becslés szerint percenként 15 millió szöveges üzenetet küldenek el egymásnak az emberek, és 4 millió facebook- bejegyzés történik világszerte. Az üzenetek, jókívánságok száma különösen az ünnepek környékén nő meg. A legtöbb ember – titkos gondolatokkal vagy hangoztatott céllal – az új év kezdetén többre, jobbra, nagyobbra vágyakozik: minőségibb életszínvonalra, kényelmesebb mindennapokra, az anyagi javak tekintetében bőségesebb, megnyugtatóbb helyzetre. Emberileg érthető kívánságok ezek.
Viszont Isten gyermekeként összetettebb céllal készülhetünk a 2018. évre.

– Egyrészt hálás visszatekintés ez az évforduló is az előző esztendőre, mivel a Mindenható Isten hordozott és megtartott bennünket, gondoskodott rólunk. Hálás szívű, megelégedett emberek lehetünk.

– Másrészt a 2017. év a reformáció 500 éves jubileumaként megerősített bennünket abban, hogy személyes életünket, közösségeink és gyülekezetünk gyakorlatát Isten Igéjének és Szentlelkének kontrollja alatt kell tartanunk, és az észlelt lelki torzulásokat ki kell igazítanunk. Életre szóló program ez számunkra: Ecclesia semper reformari debet – Az egyház mindig megújulásra szorul (Augisztinusz?).

– És mi is vágyunk a többre: hogy – keresve és megértve akaratát – Jézus Krisztus legyen életünk középpontja, ő irányítson bennünket – hogy ne önző kívánságaink és a magunk körül forgás töltse be a 2018. évet.

„Új évbe indulok (Uram), 


és nem tudom, mi vár rám. 


Csak azt tudom: velem vagy, nem hagysz árván. 


Csak azt tudom: utam már kijelölted. 


Mint bízó gyermek, járhatok előtted. 


Te mérsz ki bút, örömöt, munkát, terhet, 


s irgalmad mindegyikbe áldást rejtett.” (Túrmezei Erzsébet)

Jézus Krisztus mondja:

„… én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt 28,20)