Beszámoló a tavaszi BSz ifinapról

BSz tavaszi ifinap 2017 s2017. március 25-én, egy szép, napsütéses, szombati napon, lehetőséget kaptunk arra, hogy ellátogassunk Pécelre és részt vehessünk egy csendesnapon a Biblia Szövetség Egyesület jóvoltából. Az alkalomtartónk Sípos Aba Álmos békásmegyeri lelkipásztor volt, aki arról beszélt, hogy mi az evangélium és hogyan hirdethetjük azt.

Többek között felsorolt 7 alapelvet, melyeket igen fontos, hogy betartsunk ilyenkor. Ez az előadás délelőtt 10:00 – 12:00-ig tartott, majd délután kivonultunk a kertbe egy kis sütögetésre, ahol alkalmunk nyílt ismerkedni egymással.

Ebéd után pedig kiscsoportokra osztottak minket. Olyan kérdésekre kellett válaszolnunk, mint hogy Isten hogyan irányítja a mi életünket, milyen feladatokat bízott ránk és hogy milyen nehézségekkel küszködünk az evangélium hirdetésével kapcsolatban.

A legvégén pedig Szabó Zsófia tartott nekünk egy rövid bizonyságtételt, s kiosztott jegyzeteivel szintén segítséget nyújtott nekünk az örömhír terjesztésében. Kiemelt számunkra bizonyos igeszakaszokat, melyekkel alátámaszthatjuk, ki is volt Jézus, mi a bűn, a kegyelem, az üdvözítő hit és a megtérés.

Nekem személy szerint nagy lelki feltöltődést jelentett ez a nap, és jó volt más fiatalokkal is beszélni erről a nehéz kérdésről, tudtuk támogatni egymást.

Szántó Nóra írása