Egy guru halála

Egy guru halala sAz író a gyermekkora bemutatásával kezdi a könyvet, valós és tényszerű képet festve a hinduizmusról, amibe született, és amiben nevelték. Már tízévesen nagy jövő állt előtte, apjának méltó utódának tartotta mindenki, tisztelték, a szertartásokon sok pénzt tettek lábaihoz. Ugyanakkor bekerülve egy világi középiskolába, a más vallású osztálytársak és mások hatására egyre több kérdés, ellentmondás merült fel benne a hitét illetően, amikre az általa tisztelt nagy hindu tanítók sem tudtak választ adni.

Isten csodálatos időzítésekkel és csodás eseményekkel végül elvezette őt Jézus Krisztushoz, akinek sok belső vívódás után átadta életét. Környezetében – tőle függetlenül – többen is hitre jutottak, így új élet kezdődött a családjában. Valóságként tapasztalta meg Krisztus szavait, hogy az Ő nevéért üldözni fogják az Övéit.

A könyv vége betekintést ad keresztyén missziós szolgálatának első évtizedéről, amelyből szintén nagyon sokat lehet tanulni, már keresztyénként is.

Mindenkinek ajánlom elolvasását. Ha kapcsolatban áll valamely keleti filozófiával, akkor különösen is, de egyébként sem haszontalan képben lenni, hogy valójában miről is szól a keleti meditáció, mi a hindu vallás lényege stb. Az utóbbi évtizedekben egyre többen nyitnak a keleti filozófiák felé, mivel kiábrándultak a nyugati jólét hazugságaiból, a materializmusból, az ateizmusból, vagy éppen a magát kereszténynek nevező egyházakból.

A szerző előadásai, beszélgetései során és könyvével is arról igyekszik meggyőzni a hallgatókat, hogy nem a keleti miszticizmus a megoldás, mivel az a Sátán és démonjainak hazugsága. A megoldás egyedül Jézus Krisztus, aki kereszthalált halt az ember helyett, ezzel eljuttathassa őt Istenhez, helyreállítva vele a kapcsolatát, ami által örök életet nyerhet.

Rabindranath R. Maharaj: Egy guru halála